Dierenbieb


Reuzenpanda

Andere namenpanda; grote panda; pandabeer; bamboebeer
WetenschappelijkAiluropoda melanoleuca
Engelsgiant panda; panda
VerspreidingMidden-China
Biotoophellingbossen met ondergroei van bamboe
Voedselbamboe
Leeftijd20 jaar (wild); in gevangenschap 37 jaar
Lengte1,2 - 1,8 m, staart tot 20 cm
Gewicht60 - 125 kg (in gevangenschap tot 180 kg), bij geboorte 100 gram

De panda is een zwart-witte beer. Hij heet ook wel de 'reuzenpanda'. Niet omdat hij zo groot is, maar omdat er ook een kleine panda bestaat (inderdaad: Hupie, de mascotte van de WNF-Rangerclub).

De reuzenpanda is erg zeldzaam. Bij het laatste onderzoek zijn in zijn leefgebied 1864 panda's geteld. De panda komt alleen voor in een aantal bossen in de bergen van China. Daar groeit veel bamboe: het lievelings-eten van de reuzenpanda. Dit bijzondere dier is sportiever dan je misschien denkt. Zo houdt hij van zwemmen en van klimmen!

De panda is het symbool van het Wereld Natuur Fonds. Het Wereld Natuur Fonds zet zich dan ook in voor de reuzenpanda en zijn leefgebied.

Hou een spreekbeurt over de panda: Vraag het infoblad ‘de panda’ aan.

 


Terug naar Roofdieren

Meer weten over wilde dieren? Vraag een proefnummer van TamTam aan!

Gratis proefnummer

Word WNF-Ranger

Kom in actie voor de haai!
Sluiten