WNF-Rangerclub op tv

Expeditie Olifant 2016

WNF-Rangers Minke en Sebastiaan hebben meegedaan aan de actie van het Wereld Natuur Fonds en Zapp Your Planet voor de olifant. En wij zijn uitgekozen om samen met Nienke op expeditie te gaan naar Gabon. Superspannend! Bekijk hieronder al onze avonturen. 

Hier
 kun je nog meer lezen over de expeditie in het reisverslag van Minke en Sebastiaan.
 
 

Aflevering 1 Olifant

Nienke gaat samen met Sebastiaan en Minke naar Gabon! Ze onderzoeken hoeveel olifanten per jaar sterven door het stropen van ivoor. En ze ontmoeten Pierre, de hoofd parkranger.

Aflevering 1

Aflevering 2 Olifant

De training tot ranger is begonnen! Nienke, Sebastiaan en Minke leren dieren spotten, op dieren reageren en ze moeten zelfs olifanten tellen door naar hun poep te kijken!

Aflevering 2

Aflevering 3 Olifant

Nienke, Sebastiaan en Minke leren navigeren door de jungle om zo stropers te kunnen opsporen! Stropers willen de olifanten doden en hun slagtanden verkopen, dat moet gestopt worden!

Aflevering 3

Aflevering 4 Olifant

Na alle training moeten Nienke, Sebastiaan en Minke examen doen om een echte ranger te kunnen worden. Spannend! En om het examen te halen moeten ze zelfs slapen in de jungle.

Aflevering 4

Alle Afleveringen Olifant

Nienke, Sebastiaan en Minke gaan samen naar Gabon! Daar leren ze alles over het werk van de parkrangers. Wat ze doen om de olifant te beschermen. En krijgen ze zelf een echter parkranger-training. 

Alle Afleveringen

Expeditie Ga voor Aap 2015

Bekijk hieronder de volledige afleveringen van de Zapp Your Planet expeditie uit 2015: Expeditie Ga voor Aap! Daarin gingen WNF-Rangers Ole en Maarten samen met presentator Maurice Lede naar het eiland Borneo, op zoek naar de orang-oetan!
Maurice, Ole en Maarten gaan op zoek naar de orang-oetan in het wild en doen verslag van wat het Wereld Natuur Fonds doet om de orang-oetan te beschermen. 

Het geld dat in het voorjaar van 2015 is opgehaald met de orang-oetan actie van de WNF-Rangerclub en Zapp Your Planet gaat naar dit gebied toe. Zo zullen Ole en Maarten een begin maken met het aanplanten van nieuw bos voor de orang-oetans.

Hier kun je meer lezen over de avonturen in het reisverslag van Ole en Maarten.

Aflevering 1

De expeditieleden vertrekken naar Borneo en meteen krijgen ze een opdracht: vind de plek waar de orang-oetans zich bevinden. 

Aflevering 1

Aflevering 2

Maurice en de jongens maken in deze aflevering kennis met het bijzondere Indonesische ontbijt en moeten zich inleven in de leefwereld van de orang-oetan.

Aflevering 2

Aflevering 3

Maurice en de jongens ontdekken de schokkende manieren waarop het oerwoud, het huis van de orang-oetan, verdwijnt.

Aflevering 3

Aflevering 4

In deze laatste aflevering gaan Maurice en de jongens aan de slag met het project waarvoor geld opgehaald is door de kinderen van Nederland: 240 hectare bos aanplanten!

Aflevering 4

Alle afleveringen

Maurice Lede ging samen met WNF-Rangers Ole en Maarten op expeditie naar Borneo. Op dit eiland leeft de bedreigde orang-oetan. Ole en Maarten gaan op zoek naar de orang-oetan in het wild en doen verslag van wat het Wereld Natuur Fonds doet om de orang-oetan te beschermen. 

Samenvatting alle afleveringen